Uncategorized @fa

مزاج شناسی

اول ) عناصر چهارگانه بدن را بشناسید!!!

  •  خاک جامد و سرد و خشک ولی غنی از مواد معدنی است.
    خصوصیات : بسیار سنگین ، سرد ، خشک ، سختی و سفتی بدن انسان را به عهده دارد ، در تمامی قسمت های بدن ما وجود داردولی جایگاه اصلی آن در قسمت پاهایمان (از زانو به پایین) است.عضوی از بدن ما که خیلی بیشتر با زمین در ارتباط است.
  •   آبماده ای است روان و مرطوب که عامل انتقال مواد خاکی است. خصویات : سنگین ، سرد ، تر ، نرمی و رطوبت بدن انسان را بر عهده دارددر تمامی قسمت های بدن ما وجود دارد ولی جایگاه اصلی آن روی خاک آست (از کمر تا زانو ها).
  •  هواشرط بقا و حیات روی کره زمین است .خصوصیات : سبک ، گرم ، تر ، سبکی را در بدن انسان بر عهده دارد.در تمامی قسمت های بدن ما جریان دارد ولی جایگاه اصلی آن روی آب است  (از زیر گردن تا کمر).
  •  آتشبا افزودن انرژی به این مواد ، موجود زنده میتواند به حیات خود ادامه دهد.خصوصیات : بسیار سبک ، گرم ، خشک ، انرژی و حرکت و چالاکی را در بدن انسان بر عهده دارد.در تمامی قسمت های بدن ما وجود دارد ولی جایگاه آن از گردن به بالاست.
     

دوم ) اخلاط چهارگانه بدن را بشناسید!!!
 

خلط چیست ؟
ماده ای مرطوب و در حال حرکت که در مراحل نخستین هضم ، از مصرف انواع غذا تولید می شود.بسته به مزاج فرد ، اخلاط پدیدار شده در بدن آن شخص یا خوب هستند یا بد، یا برای مزاج آن فرد مناسبند یا مضر و اینجاست که رژیم غذایی مناسب برای هر مزاج معنی دار می شود.
 

  • خلط خوب : خلطی که به تنهایی یا بصورت ترکیب با اخلاط دیگر بصورت خیلی شایسته و خوب جذب مزاج و اندام های بدن میشود و انسان را سر زنده نگه می دارد.
  • ​خلط بد : خلطی که به تنهایی یا بصورت ترکیب با اخلاط دیگر مضر است و نباید جذب مزاج و اندام ها شود ، اگر بماند موجب بیماری خواهد شد.


چهار نوع خلط عبارتند از :

سودا (صفرای سیاه)

خلطی تیره با طبیعت سرد و خشک


بلغم

خلطی غلیظ و لزج به رنگ سفید با طبیعت سرد و تر


دموی (خونی)

خلطی خونی با طبیعت گرم و تر


صفرا (صفرای زرد)خلطی که در حالت اولیه به رنگ خون است و در ناراحتی ها به رنگ زرد تبدیل می شود و طبیعت گرم و خشکی دارد.


“​نکته : اخلاط خود به دو دسته طبیعی و غیر طبیعی تقسیم می شوند که به دلیل پیچیدگی از نوشتن آن خودداری میشود.عزیزانی که مایل به ادامه این مبحث هستند میتوانند به صفحات 33 تا 40 کتاب قانون در طب بوعلی سینا انتشارات سروش مراجعه کنند”

سوم ) بهترین و ساده ترین تعریف مزاج را میتوان چنین گفت!!!

مزاج عبارت است از اثرات متقابل عناصر اندام ها و  اخلاط بدن بر هم که این اثر یک کیفیت و ثباتی در فرد ایجاد می کند که حاصل آن مزاج فرد است.


چهارم ) شناخت مزاج خود و دیگران چه اهمیتی دارد!!!
 

  • چه آب و هوایی برای زندگی مناسب تر است؟
  • چه فصلی از سال برای ما بهتر و در کدام فصل باید از خود مراقبت  بیشتری کنیم؟
  • چه مواد غذایی با مزاج ما سازگارتر است؟
  • چه مواد غذایی برای مزاج اندام های ما مناسب تر است؟
  • علایق و خصوصیات فرد را بهتر بشناسیم و بهتر بتوانیم با آن ها ارتباط برقرار کنیم؟
  • در طول زندگی خود چه ناراحتی ها و بیماری هایی ممکن است ما را تهدید کند و با این علم چگونه با آنها مبارزه کنیم؟
  • پزشکان محترم ما بیمار خود را بهتر بشناسند و با طب مکمل ، تداوم سلامت بیمار را تضمین کنند؟
  • آیا فرد نیاز به حجامت دارد؟
  • رژیم صبحانه و ناهار و شام فرد به چه شکلی باشد؟
  • مزاج هر عضو از بدن ما چیست و چگونه از آنها مراقبت کنیم؟
  • با چه مزاجی ازدواج کنیم و در صورت ازدواج با یک مزاج چگونه با ائ زندگی کنیم؟

هدف طب سنتی ، تنظیم اخلاط چهار گانه بدن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *