طرز تهیه آلو آفتابی خورشتی:
آلو را پس از پوست کندن جلوی آفتاب قرار می دهند تا خشک شود. در این روش هیچ گونه مواد شیمیایی، به آلوها اضافه نمی کنند مگر اندکی نمک. رنگ این نوع آلو تیره و کدر بوده و به دلیل عدم استفاده از مواد شیمیایی ممکن است زودتر در معرض هجوم کرمها و حشرات قرار بگیرند. از این آلو در ایران و برای مصارف داخلی استفاده می شود و بهتر است از آنها در جای خنک نگهداری کنید.
یکی از بهترین منابع ویتامین A و C بوده و فواید بسیاری برای سلامتی دارد. دسترسی به این میوه در بسیاری از نقاط دنیا محدود است. از این میوه می توان به صورت تازه، برای تهیه اسموتی، انواع سالاد و از خشک شده آن در تهیه غذاهای مختلفی همچون: مرغ، کوفته، خورشت به، خورشت سیب، خورشت اسفناج و فسنجان استفاده نمود.
این میوه کم و بیش در مناطق مختلف پرورش می یابد که دارای انواع مختلفی مثل : آلو بخارا ، آلو زرد ، آلو سیاه ، آلوچه و … می باشد و در تهیه غذاهای مختلفی مثل : مرغ ، کوفته ، خورشت به ، خورشت سیب ، خورشت اسفناج و فسنجان بکار می رود.
خواص تغذیه ای و درمانی آلو آفتابی خورشتی:
* آلوی سیاه حرارت درونی بدن را فرو می نشاند.
* آلو حالت تهوع را از بین می برد. از این رو افرادی که به حالت تهوع و سرگیجه مبتلا می باشند ، بهتر است روزانه چند عدد آلو مکند.
* آلو ضد تب و سردردهای صفراوی است.
* آلو طبیعتی سرد دارد ، پس برای افراد گرم مزاج مناسب است.
* آلوی سیاه در مبتلایان به خارش بدن مانند خارش پشت، زیربغل ، گردن ، شانه مؤثر است.
* آلو تقویت کننده و تنظیم کننده دستگاه هاضمه است .
* خوردن آلوی تازه یا پخته و یا کمپوت آلو برای درمان بیماران مبتلا به روماتیسم ، نقرس و تصلب شرائین مفید است.
* مصرف آلو به صورت پخته برای افراد ضعیف و مسن بهتر است، زیرا آلوی خام دیرهضم می شود.
* آلو در معالجه کم خونی، ضعف و ناتوانی و خستگی جسمی مفید است.
* آلو سرشار از ویتامین های A و C ، کربوهیدرات ( مواد نشاسته ای )، آهن ، کلسیم و سایر املاح می باشد.
* آلوی خشک برای مبتلایان به سوء هاضمه بسیار مفید است.
* برگه آلو، بهترین ضد سم می باشد.
* برگه آلو، دستگاه هاضمه را در بدن تنظیم می نماید.
* غنی از منیزیم ، سدیم ، فسفر و پتاسیم است.
* به مقدار کافی فیبر غذایی را برای بدن تامین می کند.
* در حفظ سلامتی کبد موثر بوده و باعث سم زدایی از سیستم گوارشی می شود. همچنین در مبارزه با عفونت و تب های روده ای بسیار حائز اهمیت است.
* از آنجا که حاوی مقدار زیادی فسفر است، در افزایش قدرت فعالیت های ذهنی تاثیرگذار می باشد.
* نوشیدن آب آلو در دفع انگل های معده بسیار موثر می باشد.
پژوهشگران معتقدند از آلو آفتابی خورشتی مىتوان به عنوان ضدعفونى کننده غذا استفاده کرد. آلوى خشک خواص ضد میکروبى دارد که مىتواند خطر آلودگى گوشت را کم کند. افزودن آلو یا عصاره آن به گوشت قیمه شده، به میزان قابل توجهى از رشد میکروب ها جلوگیرى مىکند.
هر چند ادویه نیز مىتواند نقش مشابهى ایفا کند، اما عصاره آلو طعم اندکى دارد و به همین دلیل طعم اصلى غذا را تغییر نمىدهد. افزودن ۳ درصد عصاره آلو، بیش از ۹۰ درصد مانع از رشد میکروب ها مىشود. آلو به دلیل کمک به مرطوب ماندن گوشت، کیفیت گوشتى را که دوباره گرم مىشود، بهبود مىبخشد.
برخی پژوهشگران معتقدند که از آلو می توان به عنوان ضد عفونی کننده غذا استفاده نمود. آلوی خشک، خاصیت ضد میکروبی دارد و می تواند خطر آلودگی گوشت را کم نماید. به عنوان مثال در تهیه قیمه برای جلوگیری از رشد میکروب ها، بهتر است به خورشت خود، آلو یا عصاره آن را اضافه نمایید. از سویی دیگر آلو به مرطوب ماندن گوشت کمک کرده و کیفیت گوشتی را که دوباره گرم میشود، بهبود می بخشد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.